Recension: Dr Hauschka Ice Plant Face Cream

Ice Plant Face Cream innehåller en komposition av isört, vit vallmo och växtoljor som har en stabiliserande effekt på huden och gör att huden känns mindre torr och stram. Sammansättningen bidrar till att återställa hudens fuktbalans och har en långtidsverkande effekt. Isört har en vårdande och lugnande effekt på torr hy. Oljan från vit vallmo absorberas snabbt och verkar mjukgörande. Cremen är lätt att applicera och ger huden ett matt utseende, därför är den även lämplig som makeupunderlag. Stärker den naturliga skyddsbarriären hos mycket torr hy. Framtagen tillsammans med erfarna dermatologer.

 

Jag som testat cremen är 41 år och har blandhy med inslag av torrhetseksem bl a i pannan. Eksemen förvärras vid väderväxlingar från kallt till varmt och tvärtom. Torr luft gör dem också värre.

 

Jag testade cremen i ca sex veckor och måste säga att jag förväntade mig lite mer av denna produkt än vad den gav mig efter denna tid. Absolut, cremen fungerar ganska bra på torr hud. Huden får mer fukt och känns mjukare efter insmörjning.  Och torrhetseksemen blev bitvis något förbättrade.

 

Men. Doften är alldeles för stark och kemisk för min smak och det gjorde tyvärr att jag inte direkt såg framemot att använda cremen när det var dags. Det tar också en stund för cremen att smälta in i huden och det är något jag kan störa mig på. Jag vill att cremen jag använder ska kunnas smörjas in och därefter snabbt absorberas in i huden så att man kan fortsätta med nästa moment, t ex att sminka sig.

 

Jag upplevde också att det pirrade och sved lite i huden när jag smort in ansiktet med cremen och jag vet inte om det beror på att den verkar i huden på något sätt eller om jag är överkänslig mot någon ingrediens i cremen? Att Ice Plant Face Cream sedan ska ge huden ett matt utseende tycker jag endast var marginellt.

 

Priset, ca 249 kr, är överkomligt för dessa 40 ml men jag väljer i slutändan hellre en annan  produkt när det kommer till att tygla problemet med mina torrhetseksem. Jag har testat andra cremer med lika effekter på huden och väljer då hellre någon av dessa än Dr Hauschas Ice Plant Face Cream.

 

Så för mig är detta en produkt som är ganska medelmåttig i sin kategori och jag ger den därför inte högre än en 2:a i betyg.

 

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0