Recension: Youngblood Natural Mineral Loose Foundation

Såhär står det om produkten:

 

Egenskaper: 100% rena, naturliga mineraler framställda med hjälp av en specialiserad fräsprocess, som säkerställer en perfekt, viktlös och flexibel täckning. Youngbloods foundation passar alla hudtyper. Produkten är fri från zinkoxid vilket medför att mineralerna inte verkar uttorkande. Foundation innehåller titaniumdioxid för att säkra ett bredspektrumskydd mot UVA/UVB. Innehåller varken konserveringsmedel, parfym, oljor eller talk. Det är komedogenfritt och låter huden andas. Produkten är inte testat på djur.

Användning: Natural Mineral Foundation är mycket ren och koncentrerad - litet räcker långt! Se till att huden är torr före applicering. Fuktcreme måste ha absorberats helt av huden före användning.

Det är otroligt lent och ger en ren täckning med naturlig lyster, utan skimmer eller glitter. Använd det som foundation, puder eller concealer. Den exklusiva silen gör det enkelt att dosera exakt, ge bara några försiktiga knackningar med fingret och du får lagom mycket, utan kladd eller spill.

Finns i många olika nyanser för att passa just dig.

 

För maximal täckning, applicera med svamp. För normal täckning, applicera med Youngbloods Kabuki eller Ultimate Foundation-borste.  Blanda puder med den fuktcreme du föredrar, och du får en krämig, flytande foundation. Använd de mörkare nyanserna som ett naturligt vackert solpuder. Lägg på ansikte, hals och axlar med en stor puderborste.

 

Storlek: 10 gr. Pris: 515 kr.

 

 

Plus: Väldigt dryg produkt. Mycket len på huden. Täcker bra. Ganska lätt att dosera.

 

Minus: Lite knepigt att få lagom täckning på min hud där jag har problem med torrhetseksem. Produkten lägger sig inte så bra på de torrare partierna.

 

Slutsats: Detta är en bra produkt som inte innehåller några ingredienser som är skadliga för din hud. Den torkar inte ut huden och är dessutom komedogenfritt vilket gör att din hud kan andas med produkten på. Youngblood Foundation har ett bredspektrumskydd mot UVA/UVB så du kan känna dig relativt säker om du vistas i lagom tid i inte alltför stark sol. Dock har jag svårt att hitta uppgifer där det tydligare framgår hur hög SPF (solskyddsfaktor) denna produkt har?

 

Youngbloods  Natural Mineral Loose Foundation är en tre-i-ett-produkt; Du kan använda den som antingen foundation, concealer eller puder. Applicera den med kabuki- eller foundation-borste och du får en normal täckning, blanda produkten med en fuktcreme och du får en krämig flytande foundation eller använd någon av de mörkare nyanserna med en stor puderborste och du har istället ett solpuder! Priset kanske är något högt i mina ögon. Men å andra sidan är produkten väldigt dryg så det jämnar nog ut sig i slutändan :)

 

Detta är absolut en bra produkt som jag kan rekommendera till er med normal hy! Jag hade lite problem att få en jämn och fin applicering då jag har partier med torrhetseksem i pannan. På övriga delar av ansiktet där huden är mer normal så var det inga problem att få till det jämnt och fint och den täcker alldeles lagom då jag applicerade den med en foundationborste. Jag ger Youngblood Natural Mineral Loose Foundation betyget 3,5/5.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0