Recension: Peppermint Body Salt Scrub från Raw Senses

Såhär står det om produkten:

 

Med en frisk och söt doft av pepparmint. Förbättrar trött hud och har en kylande effekt. Salt och torkade myntablad hjälper till att ta bort döda hudceller och förbättra huden med en uppfriskande doft av pepparmint. Den är rik på mandel- och jojobaoljor som tillsammans med fuktgivande mangosmör förser huden med skonsam och effektiv vård.

 

Plus: Produkten doftar fräscht av pepparmint. Den kyler lite grann när man masserar in den på huden. Huden blir mjuk och len efteråt. Konsistensen är ungefär som grovt salt och det känns att scruben är effektiv på huden. Body scruben är svensk och parabenfri. Den innehåller också olika oljor och är därmed också återfuktande.

 

Minus: Ett litet minus kan möjligtvis vara pepparmintsdoften som sitter kvar ett tag på huden. Jag vill helst att mina duschprodukter inte ska dofta varken mycket eller länge utan helst dunsta snabbt från kroppen för att inte sedan krocka med min parfym.

 

Slutsats:  Det här är den första scrub-produkten jag kommer i kontakt med som är gjord på salt så det var spännande att testa den då jag länge varit nyfiken på att prova just en saltscrub. Scruben har en fräsch doft av pepparmint. När jag masserar in produkten på huden så är det första jag reagerar på att scruben verkligen är saltig i konsistensen. Det känns ungefär som att skrubba huden med vanligt grovt salt :) Pepparminten gör att den har en något kylande effekt vilket jag upplever som ganska behagligt. Efter användning känns huden mjuk och len. Nånting som jag tycker är väldigt positivt,  speciellt när det gäller en sådan här produkt, är att denna scrub innehåller mandel- & jojobaoljor samt mangosmör och är därmed också fuktgivande! Detta tycker jag är ett stort plus. Så förutom att den tar bort döda hudceller så återfuktar den alltså din hud i samma veva! Det här gör att man, om man så vill, kan använda body scruben varje dag utan att vara orolig för att den ska vara uttorkande eller slitsam för huden. Alla produkter (inklusive denna body scrub) som kommer från Raw Senses är svenska och parabenfria, dvs fria från kemikalier som tyvärr fortfarande i stor utsträckning används som konserveringsmedel i många skönhetsprodukter. Så det är många saker som är bra med denna produkt. Det enda som jag personligen tycker drar ned betyget något är att pepparmintsdoften sitter kvar en stund på kroppen och jag vill att mina duschprodukter inte ska dofta så mycket. Jag ser helst att doften dunstar ganska snabbt för att inte senare krocka med min parfym. Ni kan läsa mer om och även köpa Peppermint Body Salt Scrub HÄR. Jag ger Peppermint Body Salt Scrub från Raw Senses betyget 4/5.

 


Kommentarer
Postat av: ~ L I N N ~ 

Delta gärna i min tävling där du kan vinna ett smycke från parati.se (suuuuper enkla regler!!) :-D
Direktlänk -> http://linnhahne.blogg.se/2012/october/tavling-vinn-smycke.html#comment

2012-10-21 @ 14:35:03
URL: http://linnhahne.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0