Tryck bort dina besvär med akupressur

Bli smärtfri med kinesisk metodMensbesvär, sömnbrist eller ont i magen? Då kan tryckmetoden akupressur vara något för dig.

Akupressur-metoden bygger vidare på den urgamla konsten akupunktur. Skillnaden är att man i akupressur använder sig av tryckningar istället för nålar. Genom att trycka olika hårt och på olika punkter över kroppen ska man kunna lindra besvär och till och med få mer energi.

Det hela bygger på traditionell kinesisk medicin, där man menar att kroppen har ytterligare ett system utöver t ex blodomloppet och nervbanorna, nämligen akupunktursystemet. Banorna kallas för meridianer och har som främsta uppgift att främja livskraften Qi, från hjärnans innersta ända ut i fingerspetsarna.

Samtliga meridianer hänger ihop med ett av kroppens större organ. Det är enligt den kinesiska medicinens teori, blockeringar i Qi som framkallar smärtor och spänningar. Med hjälp av tryck kan man med akupressur behandla utvalda områden, beroende på var problemet ligger, och därmed återställa balansen.

Metoden sägs vara speciellt effektiv mot stress, huvudvärk, sömnlöshet, trötthet, samt mag- och ryggproblem.

Källa: improveme.se

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0