Intervju med mig på sajten Panelsök!

Fina Vanja Gauffin  frågade mig om hon fick intervjua mig till sajten Panelsök i min egenskap av produktrecensent och då jag gillar hennes sätt att skriva och uttrycka sig så satt mitt JA-svar inte så långt inne...

Intervjun skedde sedan fram och tillbaks per mail och resultatet kan ni nu se HÄR!
 
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
 

Som nämnts i tidigare artiklar här på Panelsök, finns det olika sätt att tjäna extrapengar via Internet. Man kan exempelvis samarbeta med företag genom att marknadsföra dem via sin blogg, eller få betalt genom att göra sin åsikt hörd via olika paneler.

Belöningen kan vara pengar som sätts in på ett konto, och ibland produkter eller presentkort som kan säljas, eller helt enkelt räknas bort från de vanliga utgifterna. Vi har träffat tre personer som alla har olika typer av sysselsättning.

Läs om:


• Produkttestare: Anneli Ek

• Betalda Undersökningar: Louise Andersson

• Affiliatemarknadsföring: Vanja Gauffin

Anneli testar produkter

Anneli gillar att testa och recensera produkter

I bloggen Vanitas kan man följa stockholmstjejen Anneli och hennes vardag. Hennes produktrecensioner är populära både bland företagen och bland läsarna, vilket både mail och kommentarer vittnar om. Att vara produktrecensent innebär att vara objektiv och rättvis när man bedömer de produkter man testar. Ingen tjänar på att en produkt får ett oförtjänt gott eller dåligt rykte.

- För mig innebär det först och främst ett ansvar gentemot mina läsare att objektivt
utvärdera de produkter jag testar,
 säger Anneli. För det andra, har jag ju också ett ansvar gentemot det företag som sponsrat med den aktuella produkten. Det ansvaret innebär att jag genomför produkttestet på ett utförligt och professionellt sätt. Jag brukar efteråt bifoga en länk med produktrecensionen till respektive företag, för att de ska få läsa vad jag skrivit om just deras produkt. Om jag gett en produkt ett högt betyg så är det väldigt roligt att få delge dem det. Det är dock inte lika roligt de gånger jag sågat en produkt. Men jag håller hårt i min objektivitet, så då får jag helt enkelt ta att det kan kännas lite obekvämt ibland.

Belöning i form av produkter

Anneli trivs väldigt bra med att testa Annelis snygga blogg Vanitas och recensera olika produkter, ett intresse som har hängt med länge. Hon har alltid varit nyfiken på nyheter och produktutveckling inom exempelvis mode och skönhet. Hon har kontakt med företag för samarbeten med bloggtävlingar och får även produkter till sig själv som hon kan utvärdera. När hon väljer ut vilka produkter som ska testas, väljer hon i första hand sådant som stämmer överens med hennes livsstil. Ibland testar hon även andra produkter för att få en större variation på bloggen, och för att nå ut till så många läsare som möjligt. Hon bedriver det som en hobbyverksamhet och hennes belöning är de produkter som hon får behålla. Hur det går till när hon testar och bedömer en produkt beskriver hon så här:

- Jag börjar med att använda produkten en tid. Om det t ex är en ansiktscreme så använder jag den i ungefär en månad för att kunna ge ett utlåtande om dess utlovade effekt. Jag utvärderar den sedan utifrån doft, känsla på huden, konsistens, om förpackningen är praktisk/hygienisk, om den är prisvärd etc. Sedan skriver jag ner denna information på ett kort och koncist sätt och publicerar det i bloggen.

Bästa tipset för den som vill börja

Den som tycker att produkttester och recensioner verkar vara en rolig sysselsättning och vill komma igång, kan med fördel börja med att skapa en ”portfolio” på sin blogg, så att företagen ser vad de kan förvänta sig vid ett eventuellt samarbete.

- Börja med att testa produkter som du redan har hemma. Om det exempelvis är en skönhetsprodukt; dofta på produkten, känn på konsistensen, utvärdera dess effekt efter en tids användning och skriv sedan en recension om dina upplevelser. När du gjort detta ett par gånger kan du börja kontakta olika företag som du tycker verkar vara intressanta och sedan är det bara att vänta på svar. Lycka till!

 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0